МЕНЮ
Количка

Кверцетин ЛИПОЗОМИЯ / Quercetin LIPOSOMIA - 30капс.

Кверцетин ЛИПОЗОМИЯ / Quercetin LIPOSOMIA - 30капс.
Ново Top Brand
Кверцетин ЛИПОЗОМИЯ / Quercetin LIPOSOMIA - 30капс.
29.85 лв.
Цена в наградни точки: 29
 • Наличност: Да
 • Наградни точки: 2
 • Код: 3760293912578
 • Тегло: 0.10kg

Кверцетин ЛИПОЗОМИЯ / Quercetin LIPOSOMIA

Липозомната технология позволява по-добра стабилност и бионаличност на активните съставки.


Какво е кверцетин?

 • Кверцетинът е флавоноид, тоест вид растителен пигмент с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Намира се в различни растения, включително плодове, зеленчуци, листа и зърна.

Кверцетин: за какво е?

 • Кверцетинът е естествено съединение, известно с полезните си свойства за здравето. Той е обект на изследване поради своите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, които могат да помогнат за предотвратяване и лечение на хронични заболявания.
 • Кверцетинът се намира в голямо разнообразие от растения и е доказано, че има множество положителни ефекти, включително подобряване на имунната функция и предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.
 • Кверцетинът има способността да неутрализира свободните радикали и други окислителни съединения, които могат да увредят клетките на тялото. Това го прави важно вещество в превенцията на заболявания, свързани със стареенето.
 • Може да помогне за намаляване на възпалението. Доказано е, че това съединение подобрява имунния отговор на организма, което може да бъде от полза за предотвратяване на инфекции и заболявания.

Някои проучвания, като "Диетичен прием на флавоноиди и риск от хипертония при възрастни", публикувани в "American Journal of Clinical Nutrition", предполагат, че той може да има защитен ефект върху сърдечно-съдовото здраве, намалявайки риска от заболявания като високо кръвно налягане и коронарна сърдечна недостатъчност заболяване.

Този флавоноид е показал известна способност да инхибира растежа на раковите клетки в лабораторни изследвания. Въпреки, че все още са необходими повече изследвания, за да се определи ефективността му при хора, това доведе до изследването на кверцетин като възможно допълнително лечение при рак.

Кога да приемаме кверцетин?

Някои проучвания, като ефикасността и безопасността на кверцетин, като хранителна добавка от Отдела по токсикология, Университета в Саламанка, са изследвали ефективността на кверцетин в дози между 500 и 1000 mg на ден. Важно е обаче да се отбележи, че това варира в зависимост от състоянието, което се лекува, и индивидуалните нужди. Това са някои от ситуациите, в които можете да обмислите приема на добавки с кверцетин:

 • Може да бъде полезно за облекчаване на симптомите на сезонна алергия поради антихистаминовите си свойства.
 • Заедно с витамин С може да увеличи усвояването му и да подобри ефективността му.
 • Може да бъде полезно за намаляване на възпалението, свързано със състояния като артрит и възпалително заболяване на червата. Ако искате да приемате кверцетин поради това второ състояние, може също да се интересувате от закупуването на К-бутират.
 • Може да е от полза за хора с по-висок риск от сърдечни заболявания.

Най-важните свойства на кверцетина

Кверцетинът е флавоноид, за който е доказано, че има голямо разнообразие от благоприятни за здравето свойства. От неговите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства до неговите антихистаминови и сърдечно-съдови защитни свойства, кверцетинът може да бъде чудесен вариант за тези, които искат да подобрят здравето си по естествен начин.Основни
НАЧИН НА ПРИЕМ Вземайте една капсула на ден с голяма чаша вода. Дневна доза <=> 1 капсула Дози в опаковка = 30
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Хранителни стойности в препоръчваната доза за дневен прием ( 1 капсула): Липозомен Кверцетин - 200 mg.
ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ Някои хора могат да получат нежелани реакции, когато приемат кверцетин в големи количества. Страничните ефекти могат да включват главоболие, гадене, замайване и храносмилателни проблеми. Ако получите някой от тези симптоми след прием на кверцетин, може да се наложи да намалите дозата си или да спрете приема. Някои хора може да са алергични към кверцетин. Ако имате алергия към флавоноиди, може да се наложи да избягвате кверцетин.
ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ Кверцетинът е флавоноид, който често се използва под формата на добавка за лечение на различни състояния. Въпреки, че като цяло е безопасен за повечето хора, има някои противопоказания, които трябва да се имат предвид, преди да го приемете. Хората, които приемат определени лекарства като разредители на кръвта и лекарства за кръвно налягане, трябва да бъдат внимателни, когато приемат кверцетин, тъй като това може да увеличи риска от странични ефекти и усложнения.
СЪСТАВКИ Пълнител: гума от акация; Стабилизатор: Фосфолипиди; Растителни капсули: Пулулан; Кверцетин; Антислепващ агент: Талк.
ВАЖНО Този продукт е хранителна добавка на базата на липозомен кверцетин. Хранителните добавки трябва да се използват като част от здравословния начин на живот, а не да се използват като заместител на балансираната и разнообразна диета. Следвайте инструкциите за употреба и не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на недостъпно за деца място. Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, и деца под 12 години. Съхранявайте далеч от топлина, светлина и влага.