МЕНЮ
Количка

L-Глутамин ПРО - 500g неутрален вкус

L-Глутамин ПРО - 500g неутрален вкус
L-Глутамин ПРО - 500g неутрален вкус
Ново
L-Глутамин ПРО - 500g неутрален вкус
L-Глутамин ПРО - 500g неутрален вкус
L-Глутамин ПРО - 500g неутрален вкус
78.05 лв.
Цена в наградни точки: 78
 • Наличност: Да
 • Наградни точки: 3
 • Код: 8414606931576
 • Тегло: 0.60kg
 • SKU: 8414606931576

L-Glutamin PRO / L-Глутамин ПРО

Хранителна добавка, формулирана на базата на активната форма на глутамина със 100% чистота от Kyowa Quality®.

Въпреки, че глутамина се генерира по естествен път от организма, неговата нужда се увеличава в следствие на умствен и физически стрес.


Kyowa Quality® L-глутамин е 100% веган. Получен от растителна ферментация и подкрепен с най-високите стандарти за производство. За увеличаване на бионаличността на този продукт се минава през допълнителен процес на гранулиране, който значително успява да увеличи разтворимостта му в стомашно-чревните течности, позволявайки по-добра абсорбция.


Глутаминът е една от най-разпространените аминокиселини в човешкото тяло. Има множество функции, които са от жизненоважно значение за поддържане на здравето. Сред тях откриваме възстановяване на рани, укрепване на имунната система и повишаване на мускулното съпротивление.


Какви функции изпълнява глутаминът?

Аминокиселините се състоят от кислородни, въглеродни, водородни и азотни атоми, а глутаминът, който съдържа два азотни атома действа като преносител на тези вещества между кръвта и клетките. Азотът е важна молекула за регенерацията и растежа на тъканите.

В допълнение, глутаминът е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера (система за защита, която изолира мозъка от вещества, присъстващи в кръвта), по този начин той е в състояние да упражнява своите функции и върху невроните.


Гореспоменатите характеристики позволяват на глутамина да се намесва в множество функции: 

 • Синтез на протеини - Глутаминът съставлява голяма част от мускулната и костната тъкан, като е от съществено значение за анаболизма (процес на растеж на тъканите). 
 • Регулиране на pH - Способността му да отдава и да приема азотни молекули дава на глутамина „буферен“ капацитет, тоест предпазва тялото от внезапни промени в pH. 
 • Енергиен синтез - Глутаминът е също толкова важен, колкото и глюкозата за производството на енергия.

Всъщност клетките на бъбреците, мозъка и имунната система избират глутамин, като основен източник на енергия.

 • Нетоксичен транспорт на амоняк - Амонякът е богато на азот вещество, което е токсично ако се движи свободно в кръвта. Глутаминът е способен да свързва амоняка и да го транспортира безопасно до бъбреците, където да бъде елиминиран. 
 • Синтез на невротрансмитери - От глутамин е възможно да се синтезират два невротрансмитера, глутамат и GABA (gammaaminobutyric acid). Тези две съединения са от решаващо значение за правилното функциониране на мозъка.

Как се проявява дефицитът на глутамин?

Нормалните нива на глутамин в кръвта са около 600 ɥmol/L (микромола на литър). Под тази цифра ще започнат да се появяват нежелани симптоми (например умора). Нива под 200 µmol/L сигнализират за наличие на сериозно заболяване.

Трябва да сме внимателни към нивата на глутамин, ако имаме някое от следните прояви: 

 • Повишена честота на инфекции - Глутаминът е от съществено значение за поддържане на имунната система в оптимални условия. Неговият дефицит ще доведе до по - голямо разпространение на всички видове инфекции.
 • Стомашно - чревни нарушения - Чревните клетки използват глутамин за своето хранене, растеж и развитие. Липсата на тази аминокиселина ще повлияе на храносмилането и способността за усвояване на хранителните вещества. 
 • Умора - Ако нивата на глутамин са твърде ниски, мускулът няма да може да използва тази аминокиселина за енергия. Следователно ще има намалена мускулна издръжливост и повишен риск от умора след тренировка.
 • Загуба на мускулна маса - Не забравяйте, че мускулната тъкан се състои от 60% глутамин. Ако нивата на тази аминокиселина са недостатъчни, тялото ще „счупи” мускулните влакна, за да получи глутамин, намалявайки мускулната маса. 
 • Отслабване - Загубата на мускулна маса, добавена към лошото усвояване на храната, в крайна сметка ще определи нездравословна загуба на тегло.
 • Трудности в процесите на заздравяване на рани - Клетките ще имат затруднения при репликирането при липса на глутамин, предотвратявайки правилното зарастване на раните.

Без Глутен, Без Лактоза, Подходящо за Вегани.

Основни
НАЧИН НА ПРИЕМ Вземайте 5g с 250ml вода или любима напитка, преди сън за оптимизиране на неговия ефект. Дневна доза  5g Дози в опаковка = 100 дни
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА L-глутамин - 5g
СЪСТАВКИ L-Глутамин.
ВАЖНО Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.Този продукт не трябва да се използва в случай на чувствителност или алергия към някоя от съставките. Съдържа подсладител. При предозиране може да има слабителен ефект Да се съхранява на място недостъпно за деца.
ПРОИЗВЕДЕНО В Испания
РЕГИСТРАЦИЯ В БАБХ Вх. N: 17307/13.09.2022