МЕНЮ
Количка

Магнезий Дуплекс - 60 mg

Магнезий Дуплекс - 60 mg
Магнезий Дуплекс - 60 mg
Магнезий Дуплекс - 60 mg
Ново
Магнезий Дуплекс - 60 mg
Магнезий Дуплекс - 60 mg
Магнезий Дуплекс - 60 mg
Магнезий Дуплекс - 60 mg
19.90 лв.
Цена в наградни точки: 19
 • Наличност: Да
 • Наградни точки: 1
 • Код: 3800235700082
 • Тегло: 0.20kg
 • SKU: 3800235700082

Висока Бионаличност на Magnesium Duplex


Магнезиевият бисглицинат, като хелатен комплекс от магнезий и аминокиселината глицин е особено добре поносим, ​​щади стомаха и е високо бионаличен.

Магнезиевият цитрат се характеризира с особено добрата си и бърза абсорбция в тялото и следователно може да допринесе за баланса на електролитите, особено по време на спортни дейности, и да помогне за намаляване на умората и изтощението. Като активатор на повече от 300 ензимни системи, биохимичният универсален магнезий играе централна роля в множество метаболитни процеси.

МАГНЕЗИЙ – Нашият жизнено важен минерал

Магнезият е есенциален минерал. Това означава, че трябва да се приема с храната и не може да се произвежда от човешкото тяло.

Магнезият се съхранява главно в костите, но също и в съединителната тъкан, черния дроб и червените кръвни клетки. Като ко-фактор в над 300 метаболитни процеса, магнезият има най-висок приоритет в производството на енергия в тялото. Поради тази причина спортистите предпочитат магнезия, тъй като той е истински стимулатор на производителността. Помага на мускулите, чрез подобрен транспорт на кръвна захар в клетките, за подобрено производство на енергия и по-добро атлетично представяне.

 • При повишена физическа активност имаме повишена загуба на минерали, чрез потенето. Това трябва да се компенсира с достатъчно количество магнезий. В противен случай могат да възникнат мускулни крампи или умора.

Не бива да се подценяват силните противовъзпалителни ефекти на магнезия и положителните му ефекти върху имунната система

 • Допълнителният прием на Магнезий повлиява благоприятно естествените процеси на стареене и ефективно се предотвратява тихото възпаление, като предшественик на голям брой хронични заболявания. 
 • Автоимунните заболявания също могат да бъдат повлияни положително от адекватен прием на магнезий.
 • Голямо значение има водещата роля на магнезия за здравето на костите. В комбинация с калций, той е най-важният ни минерал за силни и здрави кости. Проучванията показват, че съотношението калций:магнезий трябва да бъде 2:1 в оптималния случай. Заедно с Витамин D, ние получаваме оптимално снабдяване на нашите кости.
 • Накрая трябва да се посочи положителният ефект на магнезия при мигрена и депресивни състояния. Проучванията показват, че редовният прием на магнезий значително намалява тежестта и честотата на пристъпите на мигрена.

DR. KRAUSE SUPPLEMENTS MAGNESIUM DUPLEX:

 • Висококачествена комбинация от Магнезиев цитрат и Магнезиев бисглицинат: Всяка капсула съдържа 250 mg магнезиев бисглицинат и 250 mg магнезиев цитрат. Това съответства на 60 mg чист магнезий. Отлично съотношение цена/качество. Честите малки количества магнезий се усвояват по-добре от тялото. Като активатор на повече от 300 ензимни системи, биохимичният универсален магнезий играе централна роля в множество метаболитни процеси.
 • Бионаличност: Органичните магнезиеви съединения, като Магнезиев глицинат и Магнезиев цитрат се абсорбират значително по-добре от неорганичните магнезиеви съединения (магнезиев оксид, магнезиев сулфат, магнезиев карбонат). Особено смилаемият магнезиев бисглицинат (магнезиев хелат) има успокояващ и релаксиращ ефект върху ЦНС и по този начин може да допринесе за релаксация и по-добър сън. Магнезиевият цитрат е особено достъпен за мускулните клетки в тялото.
 • Качество, изпитано в лаборатория: Всяка партида е тествана и сертифицирана за нейната чистота от независима немска лаборатория, което гарантира, че продукта е без тежки метали, фунгициди, пестициди, съмнителни оцветители и консерванти, титанов диоксид. Той е подходящ за Вегани и се произвежда без генно инженерство, и разбира се без лактоза,магнезиев стеарат, дрожди или нишесте.
 • Екологично чист: Използват се 100% рециклируеми стъклени бутилки, кехлибарено стъкло с фармацевтично качество.Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ За възрастни: 2 х 2 капсули дневно с достатъчно течност.
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Дневна доза <=> 4 капсули Магнезиев бисглицинат - 1000 mg; Магнезиев цитрат - 1000 mg; oбщо Магнезий - 240 mg (64% ПДП) Препоръчителен Дневен Прием. Съдържание в 1 капсула: Магнезиев бисглицинат - 250 mg; Магнезиев цитрат - 250 mg; oбщо Магнезий - 60 mg (16% ПДП) Препоръчителен Дневен Прием.
СЪДЪРЖАНИЕ Магнезиев бисглицинат, Магнезиев цитрат, Капсула: веган HPMC (целулозни капсули) БЕЗ титанов оксид! Пълнители: микрокристална целулоза, екстракт от ориз, слънчогледово масло. Този продукт гарантирано не съдържа: тежки метали, фунгициди, пестициди, съмнителни багрила и консерванти, титанов диоксид (TiO2). Той е веган и се произвежда без генно инженерство и разбира се без лактоза и без магнезиев стеарат, дрожди или нишесте.