МЕНЮ
Количка

Кинтон Хипертоник - 30 ампули

Кинтон Хипертоник - 30 ампули
Кинтон Хипертоник - 30 ампули
Кинтон Хипертоник - 30 ампули
Ново Препоръчано
Кинтон Хипертоник - 30 ампули
Кинтон Хипертоник - 30 ампули
Кинтон Хипертоник - 30 ампули
Кинтон Хипертоник - 30 ампули
75.50 лв.
Цена в наградни точки: 75
 • Наличност: Да
 • Наградни точки: 3
 • Код: 8470001661401
 • Тегло: 0.40kg
 • SKU: 8470001661401

Quinton Hypertonic / Кинтон Хипертоник

Студено микрофилтрирана дълбоко-океанска вода 30% концентрация

 • Доставя до 78 минерала и олигоелементи от таблицата на Менделеев в синергично съотношение, ензими, аминокиселини, пребиотици и витамини В, С, D3, K1, K2 и др. в йонна форма.


ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ

 • Спомага за поддържането на електролитния баланс в организма и хидратацията.
 • Нормалното протичане на метаболитните процеси.
 • Помага за повишаване енергията в тялото и концентрацията на ума.
 • Допринася за намаляване на умората и отпадналостта.
 • Оказва благоприятен ефект върху мускулите.
 • Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите, зъбите, ноктите и косата.
 • Подпомага правилното функциониране на нервната система.

повече от 100 години история

1912г. Стартира Duplase of Quinton

      Изследванията водят до хипертоничен разтвор, между морска вода и изотоничен серум, намалявайки обема на необходимите инжекции. Това подобрило отговорите на пациентите, без да се записват никакви инциденти.

      Хипертоничната морска вода е състоянието, в което може да се намери океанска течност, като същевременно запазва естествените си свойства благодарение на протокола AQP. Сред основните ѝ химични характеристики можем да подчертаем концентрация на минерални соли от 33 gr/l, както и осмоларност от 2400 mOsm.

Нутриционна употреба на Хипертонична Морска Вода

     Хипертоничната морска вода е подходяща, като хранителна добавка в ситуации, в които са необходими повече електролити, когато хидроминералният баланс на нашите клетки е променен. Освен това, той е особено полезен при заместването на основните микроелементи в ниски дози.

Чиста морска вода: 78 напълно бионалични елемента

     От хранителна гледна точка, понастоящем телата ни не могат да извличат всички необходими минерали от обикновените храни за правилното си функциониране. Възстановяването на минералния баланс обаче е необходимо за възстановяване на вътрешните условия и добро цялостно здраве. Това е възможно благодарение на хипертоничната морска вода, която осигурява всички минерали и микроелементи, необходими за регенерацията и храненето на клетките в биодостъпна форма.


      *** Минералите, органичните съединения и генетичният материал, съхранявани в морската вода, образуват матрица от биологична информация, която ни помага по време на състояния на дефицит и клетъчна детоксикация.

Използване на Хипертонична Морска вода за СПОРТ

     В момента хипертоничните разтвори са чудесен спортен ресурс благодарение на способността им да заместват електролитите. Като се има предвид, че прекомерното изпотяване (при което се получава хипердехидратация за сметка на минералния компонент), може да доведе до значителна загуба на натрий и следователно до намаляване на физическото представяне. В този случай хипертоничната морска вода значително помага за естественото възстановяване на тези минерали. В допълнение, този аспект става по-важен по време на периоди на висока интензивност на упражнения и гореща среда.

Имайки в предвид, че средната скорост на изпотяване при спортисти е 1,5 литра на час, с концентрация от приблизи-телно 35-40 mmol/l разтворени вещества, прекомерното изпотяване може да доведе до хипонатриемия, хиповолемия и промени в мускулната проводимост, и контракция с образуването на крампи.

Ето защо е от жизненоважно значение, спортистите да се поддържат добре хидратирани и да се попълват изгубените минерали.

 • Различни проучвания, проведени от експерти от Университета на Аликанте и отделите за превенция и лечение на наранявания при спортисти в Католическия университет в Мурсия, демонстрират ефективността на използването на студена микрофилтрирана морска вода, като 100% естествен минерален източник за незабавно справяне с хипотоничната хипонатриемия при спортисти.
БАЛЕСТЪР ХЕРЕРА, Мануел А.

„Физиологични промени при спортисти след прием на микрофилтрирана и стерилизирана морска вода I и II (2012)“

                                                                                                                          Католически университет в Мурсия

ИЗВОД: Според това проучване, хипертоничната морска вода, която е преминала през студена микрофилтрация, благоприятства възстановяването на умората благодарение на:

 • Увеличаване на натрия, за да се избегне хипотонична хипонатриемия;
 • Увеличаване на бикарбоната, което ще предотврати ацидозата;
 • Улеснява набавянето на нужните на организма въглехидрати;
 • Улеснява хидроминералната хомеостаза.МОРСКАТА ВОДА по ПРОТОКОЛА на Рене Кинтон, като ИЗТОЧНИК НА ЖИВОТ

     През последните десет години университети, лекари, учени и изследователи са извършили различни проучвания, които са дали изключително положителни резултати при консумация на морска вода за предотвратяване и лечение на много заболявания.

     Дерматология, гастроентерология, гинекология и акушерство, педиатрия, перинатален период, гериатриа, урология, ендокринология, имунитет, неврология, мускулна и скелетна структура, инфекции, хранене, спортна медицина, стоматология, офталмология и респираторна физиотерапия, са само някои от медицинските области, в които Морска Плазма Кинтон се използва, както за превенция, така и за терапия, която се оказва отличен съюзник за поддържането на Здраво и добре Балансирано тяло.

Плазмата на Кинтон е включена в речника на VIDAL през 1975 г. със следните указания;

Бебета - Гастроентерит, Токсикоза, Слабост, Анорексия, Екзема, Пренатално лечение, Недоносени,

Възрастни - Анемия, Астения, Преумора, Нарушения на стареенето, Повръщане при бременност, Гастроентерит, Запек, Дизентерия, Колит, Белодробна и Външна туберкулоза, Множествена склероза,

Гинекология - маточно-вагинални инфекции и конгестия,

Офталмология-E.N.T. - Ринити, Синузити, Аерозоли,

Дерматология - Екзема, Уртикария, Псориазис, Пруриго, Лишеи, инфектирани Дерматити, Алергии,

Реконструкция на кръвната маса, Изгаряния.

Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте от 1 до 6 ампули на ден с чаша вода, препоръчително между храненията. Дневна доза <=> от 1 до 6 ампули
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА 1 ампула=10мл: Хлорид - 198mg (25%*), Магнезий - 12mg 2 ампули=20мл: Хлорид - 396mg (50%*), Магнезий - 24mg 3 ампули=30мл: Хлорид - 594mg (75%*), Магнезий - 36mg 4 ампули=40мл: Хлорид - 794mg (100%*), Магнезий - 48mg 5 ампули=50мл: Хлорид - 990mg (125%*), Магнезий - 60mg 6 ампули=60мл: Хлорид - 1190mg (150%*), Магнезий - 70mg (18%*) * % VNR - хранителна референтна стойност (Регламент 1169/2011/ЕС))
СЪДЪРЖАНИЕ Морска вода 100%
ВНИМАНИЕ Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Не съдържа захар, изкуствени подсладители и консерванти. Да се съхранява на прохладно място. Да не се излага на слънчева светлина. Да се съхранява на място недостъпно за деца.