МЕНЮ
Количка

АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл

АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
Препоръчано
АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg - 250мл
87.50 лв.
Цена в наградни точки: 83
  • Наличност: Да
  • Наградни точки: 3
  • Код: 560 0493 2300281
  • Тегло: 0.40kg
  • SKU: 560 0493 2300281

Alfa Lipoic Acid 250mg/АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА 250mg

Липозомна формула R-α-липоева киселина 70% гарантирана усвояемост

дози в опаковка за 25 дни

ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ

Като системен антиоксидант и противовъзпалително. При диабет, лош метаболизъм на глюкозата, ендотелна функция, диабетна невропатия и ретинопатия,

множествена склероза, деменция, когнитивна дегенерация, стареене, дегенерация, затлъстяване.

 

Други показания

Интерстициален цистит, мъжко безплодие, мигрена, болка, ревматоиден артрит, сърдечно-съдови заболявания.

Синдром на хронична болка, Онкологично заболяване.


Липозомна R-α-липоева киселина като АНТИОКСИДАНТ
Единственият хидро- и мастноразтворим антиоксидант, който действа както върху цитозола (вътре в клетката), така и върху плазмената мембрана на клетките (извън клетката). Регенерира други антиоксиданти: GSH, витамин С и Е; повишава тяхната ефективност, концентрация и трайност. Като хелатиращ агент, АЛА се свързва с токсични тежки метали, отговорни за окислителния стрес, като арсен, кадмий и живак (As, Cd, Hg), елиминирайки ги от кръвния поток.
Липозомна R-α-липоева киселина и ПРОИЗВОДСТВО НА ЕНЕРГИЯ
Стареенето намалява митохондриалната маса, увеличава свободните радикали и увеличава оксидативния стрес и увреждането на тъканите. АЛА, действа като кофактор на цикъла на Кребс, при производството на енергия (АТФ) от митохондриите, повишава митохондриалната активност и намалява пероксидацията.
Добавянето на ALA при спортисти предпазва от оксидативен стрес, намалява концентрацията на млечна киселина и пируват, намалява мускулната умора и увеличава възстановяването на мускулите.

Липозомна R-α-липоева киселина и ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

Затлъстяването е сложно разстройство, което се състои от ненормално съхранение на мазнини и което може да причини различни заболявания. ALA играе роля в контрола на теглото, като намалява нивата на лептин и подобрява нивата на инсулин, насърчава  метаболизма и намалява нивата на кръвната захар, предотвратявайки тяхното натрупване в тялото като мазнини.

Проучванията показват, че пероралният прием на 1800 mg/ден ALA, е ефективен при значително намаляване на теглото (до 8%) при хора със затлъстяване, подобрява телесния състав, без да показва никакви странични ефекти.

Липозомна R-α-липоева киселина и Потенциал за борба с диабета и други

Захарният диабет (DM) понастоящем засяга около 422 милиони хора по света и се изчислява, че през 2045 г. ще достигне около 700 милиона души.

DM е силно свързан с повишен оксидативен стрес, увеличаване на производството на свободни радикали и намаляване на защитните сили на организма, както и с инсулинова резистентност.

ALA има превантивни и подобряващи ефекти при DM тип 1 и 2. Също има способността да инхибира чернодробната глюконеогенеза (образуване на глюкоза от черния дроб), като пречи на окисляването на мастни киселини, както и увеличава периферното използване на глюкозата, чрез активиране на пируватдехидрогеназа, което води до повишено окисляване на глюкоза.

Тези свойства правят ALA привлекателен терапевтичен агент при инсулинова резистентност, затлъстяване и DM и се счита за безопасна при лечението на диабетна периферна невропатия, която засяга около 16% от хората с диабет. Следователно, ALA подобрява скоростта на нервната проводимост и предпазва периферните нерви от исхемия.

Проучванията показват, че добавянето на 600 mg/ден на ALA за 3 седмици намалява болка, парестезии и изтръпване на крайници.

Високите дози ALA намаляват концентрацията на кръвната захар (хипогликемия) и поради това, хората с DM трябва редовно да следят нивата на кръвната захар след приемане на тази хранителна добавка.

Липозомна R-α-липоева киселина и Болест на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер (AD) е неврологичен проблем, характеризиращ се с когнитивни промени, функционални и поведенчески. Загубата на памет се дължи на образуването на β-амилоид и tau-протеин в неговата патологична форма. ALA демонстрира капацитет против деменция и анти-AD, чрез повишено производство на ацетилхолин и понижаване на възпалението намалявайки провъзпалителните цитокини (IL1B, IL-6). Научните доказателства сочат, че повишеният оксидативен стрес влияе негативно на мозъка, причинявайки AD.

Липозомнaта формула на Vegafarma, като α-липоева киселина, цели да се насърчи висока абсорбция и ефикасност на ALA, тъй като не липозомната формула е податлива на стомашно-чревно разграждане.

Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.

Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

   - По-голяма ефикасност и терапевтичен индекс на абсорбция,
   - По-голяма стабилност, чрез капсулиране,
   - Предимството, че са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и не имуногенни, независимо дали се прилагат системно или не,
   - Намалява токсичността на капсулираните агенти,
   - Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани,
   - Избягват страничнияте ефекти,
   - Те са гъвкави със специфични свързващи веществакоето Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.

Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте 10мл на ден между храненията. Дневна доза <=> 10мл ВАЖНО: Указаната Дневна доза е с терапевтична цел. Имайки в предвид високата усвояемост на този продукт (над 70%) в случаи на профилактика, Дневната доза трябва да бъде намалена на 1/3 или по-ниска от горе-указаната.
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Алфа-Липоева Киселина - 250mg
СЪДЪРЖАНИЕ Вода; Алфа-Липоева Киселина, Стабилизатор( ксантанова гума); Овлажнител (глицерол); Емулгатори (фосфатидилсерин); Антиоксидант(аскорбинова киселина); Консервант ( калиев сорбат и натриев бензоат); Подсладител: екстракт от Стевия (0,01%)(гликозиди на стевиол); Антиоксидант (аскорбил палмитат).
ВНИМАНИЕ Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 3 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 45 дни.