МЕНЮ
Количка

D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл

D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
Препоръчано
D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg - 50мл
76.95 лв.
Цена в наградни точки: 61
  • Наличност: Да
  • Наградни точки: 3
  • Код: 560 0493 230073
  • Тегло: 0.15kg
  • SKU: 560 0493 230073

D3 3000IU & K2 (МК-7)100μg 

Липозомна формула 70% гарантирана усвояемост

дози в опаковка за 31 дни


Основни показания

За здравето на костите и сърдечно-съдовата система.

При автоимунно заболяване. За  увеличаване костната плътност, особено в менопауза.


Други показания

Недостиг на Витамин D. профилактика на рахит, остеопороза, псориазис. Предотвратяване загубата на костна маса при прием на кортикостероиди.

При инфекциозни процеси, за укрепване на имунната система, предотвратяване загубата на зъби, хипертония, алергии, астматичен бронхит и атопичен дерматит.

При  невродегенеративни болести и промени в поведението.


D3 3000 IU & K2 (MK-7)  съдържа Kолекалциферол (витамин D3) и Menaquinone-7 (витамин К2). Една комбинация, специално създадена да гарантира правилната синергия, което им дава изключителната способност да бъдат по-ефективни в профилактиката и лечението на костни и сърдечно-съдови заболявания, като  гарантират, че калцият се отлага правилно в костната тъкан избягвайки артериалната калцификация.

Тялото се нуждае от Витамин D, за да абсорбира калций. Без достатъчно Витамин D, не се образува  калцитриол, което води до a намалена абсорбция на калций, който след това се придобива от депозитите съществуващи в костта, като отслабва костната маса и възпрепятства образуването на нова кост.

Витамин D може да се достави по 3 различни начина: чрез на кожата, чрез диетата или добавка. Той играе роля от съществено значение за метаболизма на калция, като увеличава чревната му абсорбция. Добавката е полезна за превенция от фрактури при падания и има положителен ефект върху  имунитета и противораковата активност.

Също играе основна роля при автоимунни заболявания (неговия дефицит е често срещан при повечето от тези условия) особено когато се комбинира с пробиотици, може да бъде изключително полезен при заболявания на щитовидната жлеза / хашимото, ревматоиден артрит и Диабет тип 1.

Витамин К2 играе роля от съществено значение за сърдечно-съдовото здраве, особено когато се комбинират с Витамин D. Приемането на витамин D и K2 заедно облагодетелства минералната плътност на костите (КМП), особено при жените в менопауза. В допълнение към здравето на костите, взаимодействието между витамини D и K2 е от изключителна важност за сърдечно-съдовото здраве (инхибира съдовото калциране и подобрява метаболизма на глюкозата, пролиферацията на бета-рецепторите и потискането на паратиреоидния хормон).

Витамините D3 и K2 работят заедно, за да поддържат стабилност на нивата на калций в тялото:

• Витамин D3 контролира усвояването калций в кръвта,

• Витамин К2 контролира къде да се депозира калция.

Добавка с Витамин D, която не се приема заедно с Витамин K2, може да причини проблеми, като излишък на калций.


Здравни претенции: Витамин D допринася за; нормално усвояване и оползотворяване на калция и фосфора; нормалните нива на калций в кръвта; за поддържане на костите в нормално състояние; нормална мускулната функция; поддържане на зъбите в нормално състояние; нормалното функциониране на имунната система; процеса на клетъчно делене.


Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.

Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

   - По-голяма ефикасност и терапевтичен индекс на абсорбция,
   - По-голяма стабилност, чрез капсулиране,
   - Предимството, че са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и не имуногенни, независимо дали се прилагат системно или не,
   - Намалява токсичността на капсулираните агенти,
   - Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани,
   - Избягват страничнияте ефекти,
   - Те са гъвкави със специфични свързващи веществакоето Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите, са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.
Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте 1.6мл = 40 капки на ден директно в устата, извън храненията. Дневна доза <=> 1,6мл ВАЖНО: Указаната Дневна доза е с терапевтична цел, т. е. за хора с доказана липса на Витамин D. Имайки в предвид високата усвояемост на този продукт (над 70%) в случаи на превенция Дневната доза трябва да бъде намалена на 1/3 или по-ниска от горе-указаната.
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Витамин К2(МК-7) - 100 μg (133,3%РД*) Витамин D3 (холекалциферол) - 75 μg3000IU (1500%РД*) *РД-референтна доза
СЪДЪРЖАНИЕ Вода; Менакинон-7; Стабилизатор (ксантанова гума); Овлажнител (глицерол); Емулгатори (фосфатидилсерин); Антиоксидант (аскорбинова киселина); Консервант (калиев сорбат и натриев бензоат); Подсладител (екстракт от Стевия (0,01%)(гликозиди на стевиол)); Антиоксидант (аскорбил палмитат); Холекалциферол.
ВНИМАНИЕ Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 11 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 45 дни.