МЕНЮ
Количка

ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.

ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
Препоръчано
ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
ОМЕГА 3 МаксПауър - 60капс.
44.75 лв.
Цена в наградни точки: 42
  • Наличност: Да
  • Наградни точки: 2
  • Код: 560 04932 0059 5
  • Тегло: 0.25kg
  • SKU: 560 04932 0059 5

Omega-3 MaxPower/ОМЕГА-3 макс пауър

700мг - EPA и 500мг -DHA + Витамин Е-15ml за дневна доза

дози в опаковка за 30 дни


Основни показания

Хипертриглицеринемия, сърдечно-съдови заболявания и хипертония.

Предотвратяване на обструкция след ангиопластика, неалкохолен стеатохепатитчернодробна стеатоза, неалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD).


Други показания

Като допълнение към лечението на ендометриоза, артериална хипертония или бъбречно увреждане, получено от циклоспорин,

диспраксия, дисменорея и предменструален синдром, сърдечна недостатъчност и коронарна трансплантация, хиперхолестеролемия,

получена от ХИВ / СПИН или след бъбречна трансплантация, IgA нефропатия, остеопороза , псориазис, ревматоиден артрит.


Ómega-3 MaxPower съдържа 700 mg  EPA и 500 mg DHA за дневен прием.

3-те основни омега-3 мастни киселини са Алфа-Линоленова Киселина (ALA), Ейкозапентаенова Киселина (EPA) и Докозахексаенова Киселина (DHA).

Те са важни за много органични функции, като за мускулната дейност, съсирването на кръвта, храносмилането, плодовитостта, деленето и растежа на клетките.

DHA е важна за развитието и функционирането на мозъка, а ALA е незаменима мастна киселина, предшественик на EPA и DHA.

Рибените масла осигуряват няколко предимства при добавките, особено когато съотношението ω3: ω6 на тялото е почти еквивалентно. Тъй като, западната диета е твърде богата на ω6 (червено месо, яйца, соя, слънчоглед и палмово масло, наред с много други), се препоръчва консумацията на ω 3, за да балансира тази връзка (човешкото тяло не може да произвежда ω3).

Съотношението 1: 1 на ω3: ω6 е свързано с по-нисък риск за артериалното и липидното здраве, както и с по-малък риск от натрупване на атероматозна плака,  също може да намали риска от диабет и други метаболитни синдроми и различни форми на онкологично заболяване (включително рак на гърдата).

EPA е полиненаситена мастна киселина (PUFA), която действа като предшественик на различни ейкозаноиди като простагландини E3 (PGE3 - които инхибират агрегацията на тромбоцитите), тромбоксани A3 (TXA3) и левкотриени B5 (LTB5).

DHA е полиненаситена омега-3 мастна киселина,, основен компонент на структурата на човешкия мозък, мозъчната кора и ретината. Тя е много важна за фосфолипидите на ретината и мозъка, и се предполага, че е от значение за профилактиката и лечението на болестта на Алцхаймер. DHA е най-разпространената омега-3 мастна киселина в мозъка и ретината и обхваща приблизително 40% от PUFA на мозъка и 60% от PUFA на ретината, посочени като 50% от теглото на плазмата на невроналната мембрана съставена от DHA. Контролът на апоптозата, зависи от фосфатидилсерина и ниските нива на DHA намаляват клетъчния PS невронал и увеличават клетъчната смърткато може да се потвърди, че дефицитът на DHA е свързан с намаляване на познавателната способност.

Витамин Е (D-алфа-токоферол): D -алфа- токоферолът е мощен "уличен метач" , който инхибира без конкуренция, действието на циклооксигеназата в различни тъкани, като по този начин намалява производството на простагландини. Също така инхибира ангиогенезата и туморалната латентност, чрез подтискане на транскрипцията на ген на съдов ендотелен растежен фактор (VEGF).

Алфа-токоферолът традиционно се признава за най-активната форма на Витамин Е при хората и е мощен биологичен антиоксидант, като се смята, че е важен за защита на клетките срещу увреждане причинено от оксидативен стрес, в регулирането на имунната система, в поддържането на целостта на ендотелната клетка и в нормалния баланс на коагулацията. Предпазва от сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак, и също така демонстрира подобряване на имунната система.

 

Може да се твърди, че дефицитът на DHA може да бъде свързан с когнитивно увреждане.

Основни
НАЧИН НА ПРИЕМ Вземайте 2-ве перли на ден с вода, по време на хранене. Дневна доза <=> 2 капсули
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Олио от риба (EPA 700mg; DHA 500mg) - 2000mg* Витамин E (D-алфа-токоферол) - 15mg (125%РКП) * РКП – Референтно количество за прием не е установено
ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ Бременни и Кърмещи: Употребата по време на бременност и кърмене се счита за безопасно в терапевтични дози, но трябва да се избягват по-големи дози от 15 mg, по причини за безопасност, свързана с витамин Е, през първия триместър. Кърмачета и деца: Пероралният прием е вероятно безопасен в терапевтичните дози. Алергия от Морска храна: Има известна загриженост при хора чувствителни / алергични на тази храна. По тази причина чувствителните пациенти трябва да бъдат следени от лекар / терапевт. Фамилна аденоматозна полипоза на дебелото черво (FAP-C): Пациенти с PAF-C трябва да приемат добавката, само когато са проследявани от лекар / терапевт. Диабет: Като се има предвид потенциалният му хипогликемичен ефект, трябва да бъде приемано внимателно при пациенти с диабет или хипогликемия. Хипертония / Хипотония: Предвид потенциалния й хипотензивен ефект трябва да се прилага внимателно при пациенти с артериална хипертония / хипотония. Проблеми със съсирването: Предвид потенциала му на антикоагулант / антитромботик, трябва де се приема внимателно от пациенти с проблеми с коагулацията. Хирургия: Употребата трябва да бъде прекратена около 2 седмици преди хирургическа намеса, от съображения за безопасност, като се има предвид възможността да се намесва с кръвна захар и съсирване.
ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ УМЕРЕНИ Контрацептиви: едновременното приемане намалява ефекта от добавката омега 3. Антихипертензивни наркотици/лекарства: като се има предвид неговото хипотензивно действие, едновременното приемане може да повиши ефикасността на лекарството, увеличавайки ефекта. Следователно приемането трябва да бъде внимателно проследявано от терапевт / лекар. Орлистат: едновременният прием намалява ефекта на добавката и следователно трябва да се разминават минимум 2 часа между лекарството и омега 3. Циклоспорини / CYP450-3A4 инхибитори: може да промени ефекта на лекарството, намалявайки ефекта или засилвайки неблагоприятните ефекти. Химиотерапия: като се вземе предвид антиоксидантният му ефект, добавка трябва да се преустанови по време на химиотерапията. Антикоагуланти / антитромбоцити: увеличава ефикасността на лекарството и може да увеличи риска от кървене. Едновременният прием трябва да бъде внимателно следен от терапевт / лекар, за да наблюдава и коригира ако е необходимо.
СЪСТАВКИ Олио от риба; желатин и глицерин USP (мека капсула); Витамин E (D-алфа-токоферол); антиоксидант: Vitaheess E*. *Vitaheess -Това е смес от антиоксиданти, съставена от екстракт, богат на естествени токофероли (E-306), аскорбил палмитат(E-304i), и пропил галат(E-310).
ВАЖНО Хранителните добавки не трябва да се използват, като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 3 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа РИБА.