МЕНЮ
Количка

РЕСВЕРАТРОЛ 250mg - 250мл

Resveratrol 250mg/РЕСВЕРАТРОЛ 250mg 

Липозомна формула 70% гарантирана усвояемост

дози в опаковка за 25 дни

ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ 

Профилактика на съдови заболявания (мозъчни, сърдечни и венозни / лимфни) и онкологични заболявания.

Като антиоксидант В превенцията на заболявания, свързани със стареенето.

При атеросклероза. Алцхаймер. В превенцията и лечението на безалкохолен стеатохепатит (NASH).

ДРУГИ ПОКАЗАНИЯ 

Затлъстяване. Дислипидемия Имуноалергични заболявания (особено сезонни алергии),

Автоимунни заболявания (особено диабет и ревматоиден артрит).

Хронична обструктивна белодробна болест, Астматичен бронхит. Артроза. Синдром на поликистозни яйчници (СПКЯ).


Ресвератрол (RSV) е важен полифенол, признат и широко изучаван заради противораковите си свойства, които предотвратяват неговия растеж и прогресия. 
Биоактивните му действия включват също няколко ползи за здравето, особено превенцията на съдови заболявания (намалена пролиферация на съдови клетки на гладката мускулатура, окисляване на липопротеини с ниска плътност и агрегация на тромбоцитите), диабет и затлъстяване (инхибиране на липогенезата и узряване / диференциация на адипоцитите, оказващи защитен ефект върху невропатията), чернодробни заболявания, болестта на Алцхаймер и Паркинсон, поради неговата изключителна РЕДОКС функция, противовъзпалителна и оформяща функция на сигнализирането на имунните клетки в комбинация с положителното му въздействие върху метаболизма на липиди и глюкоза. Неговите свойства включват също невропротективно действие и подобряване на оцеляването, хемодинамика и енергия в модели на хипертония.
Ресвератролът е супер антиоксидант, който действа не само като чистач на реактивни ROS видове, но и като превантивно средство за токсичното натрупване на тежки метали и призната активност против стареене, предотвратявайки клетъчното стареене.

Ресвератрол (RSV)- Атиоксидант

Развитието на атеросклероза и хронично възпаление на артериите зависи, както от начина на живот, така и от условията на околната среда.

Един от последните етапи на атеросклерозата включва увреждане на съдовия ендотел, отлагане на LDL липопротеини и агрегация на тромбоцити. RSV играе защитна роля, поради своя антиоксидантен капацитет,като:

·         - забавя образуването на атероми;

·         - предизвиква вазорелаксация;

·         - инхибира окисляването на LDL липопротеините в кръвта;

·         - понижава LDL холестерола и повишава HDL холестерола;

·         - намалява агрегацията на тромбоцитите до колаген тип 1;

·         - работи като хелатиращ агент на мед, но не на желязо, което показва, че може да играе важна роля в отстраняването на медта от LDL липопротеините, без да влияе върху абсорбцията на желязо на чревно ниво, за разлика от други полифеноли и танини;

·         - има защитен ефект от липидната пероксидация върху клетъчните мембрани и предпазва ДНК от увреждане причинено от ROS (реактивни кислородни видове);

·         - има по-добра способност за премахване на свободните радикали в сравнение с витамини Е и С.

Ресвератрол (RSV) - Стареене на кожата (4 от 5 бръчки са причинени от окисляване)

Изследване съобщава, че Ресвератрол инхибира MMP-2 и 9 (матрична металопротеиназа-2 и 9), индуцира образуването на колаген тип II и производството на сулфатирани протеогликани, намалявайки разграждането на извънклетъчния матрикс, което води до появата на по-млада, по–стегната и сияйна кожа, с по -малко петна.

Ресвератрол (RSV) - Антитуморен

Основната характеристика на туморната клетка е нейната сравнително дерегулирана и повишена пролиферация в сравнение с клетки от нормални тъкани. RSV има способността да модулира механизми в зависимост от cdk-циклин, който от своя страна се намесва в регулирането на клетъчния цикъл - ако фазата G1 на клетъчния цикъл е блокирана, апоптотичният път се активира.

От друга страна, RSV също увеличава туморната активност на инхибиторите на mTOR (бозайникова цел на рапамицин), потискайки пътя на активиране на тумор-стимулиращите фактори в клетъчните линии. Генният продукт nf -kb участва в регулирането на огромен брой протеинови фактори, модулирайки сложни биологични явления като; възпаление, клетъчна пролиферация и канцерогенеза - предполага се, че RSV инхибира действието на този фактор.

Ресвератрол (RSVвлияе върху активността и експресията на циклооксигеназните ензими COX-1 и COX-2, които са важни за производството на простагландини при физиологични условия. COX-1 е замесен във възпалението и е конститутивно експресиран, а COX-2 е индуцируем ензим, който реагира на митогени и растежни фактори. Доказано е, че RSV инхибира активността на ензимите COX-1 и COX-2, регулирайки съдовата хомеостаза.

 

Липозомната добавка Ресвератрол

Като се има предвид факта, че RSV има ниска разтворимост във вода, ниска бионаличност, кратък полуживот, бърз метаболизъм и абсорбция, важно е да се вземат предвид други органични системи за доставяне, като липозомите. Доставянето на RSV в липозоми се оказва много ефективен начин за повишаване на стабилността и бионаличността на това съединение в организма, тъй като нелипозомния е податлив на стомашно-чревно разграждане. Ефективността от капсулиране на RSV в липозоми е 70%.


Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.

Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

   - По-голяма ефикасност и терапевтичен индекс на абсорбция,
   - По-голяма стабилност, чрез капсулиране,
   - Предимството, че са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и не имуногенни, независимо дали се прилагат системно или не,
   - Намалява токсичността на капсулираните агенти,
   - Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани,
   - Избягват страничнияте ефекти,
   - Те са гъвкави със специфични свързващи веществакоето Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите, са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.
Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте 10мл на ден между храненията. Дневна доза <=>10мл ВАЖНО: Указаната Дневна доза е с терапевтична цел. Имайки в предвид високата усвояемост на този продукт (над 70%) в случаи на превенция Дневната доза трябва да бъде намалена на 1/3 или по-ниска от горе-указаната.
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Ресвератрол - 250mg
СЪДЪРЖАНИЕ Вода, Ресвератрол (polygonum cuspidatum корен); Sтабилизатор (ксантанова гума); Овлажнител (глицерол); Емулгатори (фосфатидилсерин); Aнтиоксидант (аскорбинова киселина); Консервант (калиев сорбат и натриев бензоат); Подсладител ( екстракт от Стевия (0,01%)(гликозиди на стевиол)); Антиоксидант (аскорбил палмитат).
ВНИМАНИЕ Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 18 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 45 дни.