МЕНЮ
Количка

СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл

СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
СЕЛЕН (селенометионин) 300mg - 50мл
49.30 лв.
Цена в наградни точки: 49
  • Наличност: Да
  • Наградни точки: 2
  • Код: 560 0493 230127
  • Тегло: 0.15kg
  • SKU: 560 0493 230127

Selenium 300mg/СЕЛЕН (селенометионин) 300mg 

Липозомална формула 70% гарантирана усвояемост

дози в опаковка за 31 дни


Основни показания

Като антиоксидант. При недостиг на селен (автоимунен тиреоидит).

В хипертония. При съдови заболявания (особено при цереброваскуларна злопулука).

При дислипидемия (особено хиперхолестеролемия). При прееклампсия.

Други показания

При превенция на неблагоприятните ефекти от остаряването. Поддържане на щитовидната жлеза. Атопичен дерматит, Бронхиална астма. Астения (особено постинфекциозна) и укрепване на имунната система. Нутритиране (особено при онкологични заболявания).


SELENIUM съдържа селен под формата на селенометионин,  най- лесно  абсорбиращата се форма от човека.

Селенометионинът е от съществено значение при различни биохимични реакции, особено като кофактор при намаляване на различни антиоксидантни ензими, като играе решаваща роля на антиоксидант. Чрез бързо окисляване, намалява драстично оксидантни съединения и намалява реактивни видове на кислорода (ROS и други свободни радикали, които причиняват клетъчното нараняване), докато помага за образуването и рециклирането на глутатиона.

Селенът помага за правилното функциониране на щитовидната жлеза, имунната система (която е от съществено значение за лимфоцитите, които предпазват от инфекции) .

Полезен е за работа и поддържането на здравословни нива на липидите (холестерола), поддържа здравето на сърцето, (помага за предотвратяване на атеросклероза и тромби). Селенът е от съществено значение за функцията и нормалното клетъчно развитие, в преобразуване на хормоните на щитовидната жлеза (T4 до T3) и техните оптимални нива да активират нормалната клетъчна функция и диференциация, здравето на сърцето, съединителната тъкан, очите и чернодробната система.

Добавката също има защитен ефект срещу повишаване на  нивата на тежки метали, като живак и кадмий.


Здравни претенции: Селенът допринася за нормална сперматогенеза; поддържането на косата в нормално състояние; за поддържането на ноктите; за нормалното функциониране на имунната система; за нормалното функциониране на щитовидната жлеза; за защита на клетките срещу окислително увреждане;


Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.

Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

   - По-голяма ефикасност и терапевтичен индекс на абсорбция,
   - По-голяма стабилност, чрез капсулиране,
   - Предимството, че са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и не имуногенни, независимо дали се прилагат системно или не,
   - Намалява токсичността на капсулираните агенти,
   - Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани,
   - Избягват страничнияте ефекти,
   - Те са гъвкави със специфични свързващи веществакоето Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите, са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.
Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте 1.6мл = 40 капки на ден директно в устата, между храненията. Дневна доза <=> 1,6мл = 40капки. ВАЖНО: Указаната Дневна доза е с терапевтична цел, т. е. за хора с доказана липса на Селен. Имайки в предвид високата усвояемост на този продукт (над 70%) в случаи на превенция Дневната доза трябва да бъде намалена на 1/3 или по-ниска от горе-указаната.
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Селен (селенометионин) - 300 μg (546%РД*) *РД-референтна доза
СЪДЪРЖАНИЕ Вода; Стабилизатор (ксантанова гума); Овлажнител (глицерол); Емулгатори ( фосфатидилсерин); Антиоксидант (L-аскорбинова киселина); Консервант( калиев сорбат и натриев бензоат); Селенометионин, Подсладител( екстракт от Стевия (0,01%)(гликозиди на стевиол)); Антиоксидант(аскорбил палмитат).
ВНИМАНИЕ Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 18 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 45 дни.