МЕНЮ
Количка

ТУРМЕРИК Макс - 500мл

ТУРМЕРИК Макс - 500мл
ТУРМЕРИК Макс - 500мл
ТУРМЕРИК Макс - 500мл
Препоръчано
ТУРМЕРИК Макс - 500мл
ТУРМЕРИК Макс - 500мл
ТУРМЕРИК Макс - 500мл
ТУРМЕРИК Макс - 500мл
68.05 лв.
Цена в наградни точки: 64
 • Наличност: Да
 • Наградни точки: 3
 • Код: 560 0493 2300281
 • Тегло: 0.60kg
 • SKU: 560 0493 2300281

Turmeric MAX/ТУРМЕРИК МАКС   

Липозомна Куркума 70% гарантирана усвояемост

дози в опаковка за 25 дни


Основни индикации
Остеоартрит,
хиперхолестеролемия, прурит,

профилактика на рак на дебело черво (ректално).

Други показания
Артрит, диспепсия, болки в ставите, болки в стомаха, Болест на
Крон, улцерозен колит, байпас хирургия, диария, метеоризъм, подуване на корема, загуба на апетит, жълтеница, H. pylori, язва на стомаха, синдром на раздразнените черва, лихен планус
възпаление на кожата от лъчева терапия и хронична умора.


TURMERIC MAX съдържа Curcuma longa, която помага за облекчаване на болки в ставите, чрез намаляване на възпалителния отговор срещу стрес и нараняване, докато действа и като антиоксидант. Тя е отлично противовъзпалително средство и може да се използва при всякакви възпалителни състояния (хронични или остри), с висок профил на безопасност и резултати. Приемът на добавки, които съдържат куркумин, може да понижи нивата на С-реактивен протеин.

TURMERIC MAX  представлява 95% екстракт от куркуминоид в липозомна форма призната за експоненциално увеличаване на абсорбцията / бионаличността и следователно, ефикасността на този диарилхептаноид (куркумин).


Проучванията върху тази форма, на липозомно разпределение, показват увеличение до 1500% в бионаличността на продукта.


Тази формула е предназначена да подобри бионаличността и абсорбцията на съединението, тъй като фармакокинетиката на абсорбция се подобрява, чрез увеличаване на максималната налична концентрация за абсорбция и намаляване на максималното време за абсорбция, като същевременно се подобряват стойностите на площта под кривата.

(ASC или AUC, сравнителна мярка за бионаличност).


Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.

Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

   - По-голяма ефикасност и терапевтичен индекс на абсорбция,
   - По-голяма стабилност, чрез капсулиране,
   - Предимството, че са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и не имуногенни, независимо дали се прилагат системно или не,
   - Намалява токсичността на капсулираните агенти,
   - Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани,
   - Избягват страничнияте ефекти,
   - Те са гъвкави със специфични свързващи веществакоето Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.
Основни
НАЧИН НА ПРИЕМ Вземайте по 10ml. два пъти на ден, самостоятелно или с вода, или сок. Дневна доза <=> 20ml
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Curcuma longa - 300mg* (95% куркуминоиди стандартизиран екстракт в липозомно включване на фосфолипиден комплекс) * РКП – Референтно количество за прием не е установено
ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ Обикновено куркумата е безопасна, както през устата, така и локално приложена до 8 последователни месеца. Холецистит: В случаи на камъни и / или жлъчна обструкция, приемането на куркумин трябва да бъде спряно. Нарушения на Коагулацията: Приемането на добавки с куркумин може да намали вискозитета на кръвта и да се увеличи риска от синини и кръвоизливи. Диабет: Куркуминът може да понижи нивата на кръвната захар. Вземането на тази добавка трябва да се следва от терапевт / лекар. Гастроезофагеален рефлукс (DRGE / GERD): Приемът на куркумин може да увеличи гастроезофагеалния рефлукс при някои пациенти. В случай, че симптомите продължават, терапията трябва да се прекрати. Хормонозависими условия: При някои хормонозависими патологии, като рак на гърдата, яйчниците, ендометриозата или фибромиоми / лейомиоми на матката, куркумина може да действа, както естрогените. Така на теория, тези състояния могат да се влошат от приема на този продукт. Поради това и докато не се извършат допълнително проучвания, се препоръчва спиране на терапията при тези пациенти. Сидеропения: Приемането на добавката във високи дози може да намали абсорбцията на желязо, поради което трябва да се следи внимателно от терапевт / лекар при хора с дефицит на желязо. Хирургия: Употребата трябва да се прекрати около 2 седмици преди операцията, от съображения за сигурност, предвид потенциала да се намесва в съсирването на кръвта. Бременни и кърмещи: Когато е в хранителната си форма, той е безопасен. Въпреки това, в неговата терапевтична доза и тъй като няма достатъчно информация се препоръчва спиране на терапията. Може да бъде застрашаваща или да стимулира матката, излагайки бременността на риск.
ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ УМЕРЕНИ Антикоагуланти (варфарин, хепарин) и антитромбоцитни средства (ацетилсалицилова киселина, дипиридамол). Вземането на добавката трябва да бъде спряно поради риск от увеличаване на синини и кървене.
СЪСТАВКИ Вода; Curcuma longa (стандартизиран екстракт от коренище с 95% куркуминоиди); Фосфолипиден комплекс (соев лецитин); Овлажнител (глицерол); Антиоксидант (аскорбинова киселина); Стабилизатор (ксантанова гума); Консервант (калиев сорбат, натриев бензоат); Вкус (праскова, манго, ванилия); Подсладител (стевиол-гликозиди); Антиоксидант (аскорбил палмитат).
ВАЖНО Хранителните добавки не трябва да се използват, като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 7 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 45 дни. Съдържа СОЯ.