МЕНЮ
Количка

ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл

ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
Препоръчано
ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
ВИТАМИН В12 1000mg - 60мл
61.10 лв.
Цена в наградни точки: 57
  • Наличност: Да
  • Наградни точки: 2
  • Код: 560 0493 230035
  • Тегло: 0.25kg
  • SKU: 560 0493 230035

В12-Витамин 1000mg

Липозомна формула 70% гарантирана усвояемост

дози в опаковка за 60 дни


Основни показания

Дефицит на В12, хиперхомоцистеинурия, предотвратяване на дефекти на нервната тръба по време на бременност,

депресия, остеопороза, пернициозна анемия и / или мегалобластнаневрологични нарушения. Синдром на Имерслунд-Грасбек.


Други показания

Профилактика на сърдечно-съдови заболявания, дегенерация на макулата свързана с възрасттапри онкологични заболявания, когнитивно увреждане, деменция, болест на Алцхаймерстареене, екзема, невропатия, синдром на хронична умора, алергии, вегетарианство, при прием на инхибитори на протонната помпа или метформин.


VITAMIN B12 съдържа хидроксокобаламин, обикновено се нарича Витамин В12, основно хранително вещество (което не може да бъде синтезирано от човешкото тяло) от решаващо значение за нормално образуване на червени кръвни клетки и за здравето на нервните тъкани (от съществено значение за запазване на миелиновите обвивки покриващи невроните и синтеза на различни невротрансмитери). Това е съществен кофактор за метионинсинтаза и играе важна роля за метаболизма на фолата и

синтеза на сукцинил-Ко.

Витамин В12 има най-голяма и сложна струкура от всички витамини и е единствения, който съдържа метален йон (кобалт). По тази причина се използва термина кобаламин, когато се има в предвид  активната форма на този витамин, който в човешкото тяло е във форма на метилкобаламин и 5-дезоксиаденозил кобаламин. Недостигът му обикновено се свързва с хронично възпаление на стомаха, което може да допринесе за пернициозна анемия, а продължителната липса на B12, може да причини мегалобластична анемия и неврологични разстройства. B12 е от съществено значение за метаболизма на хомоцистеин и, тъй като високите нива на хомоцистеинът в кръвта са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, неговото допълване трябва да е правило в хиперхомоцистеинурия. Целостта на ДНК зависи от бионаличност на фолати и В12 и се установяват ниски нива на тези витамин при пациенти с повишен риск от рак на гърдата.

По време на бременност, добавката е полезна за намаляване риск от дефекти на нервната тръба. 

Постоянната употреба на инхибитори на секрецията на стомашна киселина, може да повлияват на усвояването на Витамин В12 и трябва да се помисли за добавка.

Нормалната функция на храносмилателната система, необходима за абсорбцията на B12, намалява с възрастта особено от 60 години, като тези хора са с по-голям риск от повишение на хомоцистеина, остеопороза и депресия, които са свързани с намаляване на нивата на В12.


Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.

Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

   - По-голяма ефикасност и терапевтичен индекс на абсорбция,
   - По-голяма стабилност, чрез капсулиране,
   - Предимството, че са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и не имуногенни, независимо дали се прилагат системно или не,
   - Намалява токсичността на капсулираните агенти,
   - Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани,
   - Избягват страничнияте ефекти,
   - Те са гъвкави със специфични свързващи веществакоето Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.
Основни
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте 1мл на ден с вода или сок. Дневна доза <=> 1мл. ВАЖНО: Указаната Дневна доза е с терапевтична цел, т. е. за хора с доказана липса на Витамин В12. Имайки в предвид високата усвояемост на този продукт (над 70%) в случаи на превенция Дневната доза трябва да бъде намалена на 1/3 или по-ниска от горе-указаната.
КОЛИЧЕСТВО В ДНЕВНА ДОЗА Витамин В12 (хидроксикобаламин) - 1 mg (40000%РХС*) *РХС-референтна хранителна стойност
СЪДЪРЖАНИЕ Вода; Подсладител(ксилитол); Емулгатори(слънчогледов лецитин - НЕ ГМО); Овлажнител (глицерол); Консервант(калиев сорбат); Хидроксикобаламин хлорид; Аромат(ванилия и кайсия); Антиоксидант(алфа-токоферол).
ВНИМАНИЕ Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 3 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Прекалената консумация може да предизвика разхлабващ ефект. Може да съдържа части от соя и сусам. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 60 дни.